Augmentarea mamară sau mamoplastia de augmentare presupune folosirea unor implanturi pentru a mări dimensiunile sânilor. Procedura îți poate fi benefică și pentru refacerea volumului sânilor, dacă ai scăzut mult sau brusc în greutate sau dacă forma acestora a fost afectată de sarcină sau alăptare. Procedura poate ajuta și în cazul sânilor asimetrici.
Nu în ultimul rând, augmentarea mamară cu implant poate ameliora forma și volumul sânilor la persoanele cu sâni hipotrofici (mici) pentru a le da un aspect natural.

Ce poți obține prin augmentare mamară cu implant?
Creșterea volumului și proiecției sânilor
Un aspect mai plin al decolteului, cu aspect natural și plăcut estetic
Evidențierea aspectului de clepsidră, feminin prin îmbunătățirea balanței între sâni și șolduri
Contribuie la creșterea încrederii în sine
Ce nu poți obține prin augmentare mamară cu implant?
Simpla augmentare cu implant nu poate corecta poziția sânilor foarte ptozați (coborâți). Pentru a corecta aceasta, este necesară asocierea unui lifting mamar (mastopexie) pentru repoziționarea sânului combinată cu procedura de augmentare mamară cu implant. Rezultatul este unul natural, estetic plăcut.
Cele două proceduri pot fi realizate concomitent. În cursul consultației medicale voi evalua clinic sânii și vom discuta opțiunile de tratament. Întotdeauna vom porni de la dorințele și așteptările tale. De aceea tratamentul este personalizat și astfel ne asigurăm că obținem rezultatul optim pentru tine.
Cum știu dacă mi se potrivește augmentarea mamară
Augmentarea mamară este o procedură profund personală. De aceea este important ca TU să îți dorești cu adevărat să faci acest pas pentru starea TA de bine, din considerente proprii, intrinseci. Procedura de augmentare mamară cu implant ți se potrivește dacă:
Ești sănătoasă
Ai sânii complet dezvoltați
Nu ești gravidă și nu alăptezi
Ești nemulțumită de dimensiunea sau forma sânilor (ai sânii prea mici sau asimetrici)
Te deranjează faptul că sânii tăi și-au modificat forma sau pierdut din volum după o scădere în greutate sau după sarcină și alăptare
Nu îți place aspectul decolteului, deoarece sânii tăi nu au volum în polul superior, ceea ce face ca alegerea unei rochii de seară sau a unui costum de baie să devină frustrantă
Unul sau ambii sâni nu se dezvoltă normal și au un aspect alungit (sâni tuberoși)
Este necesară schimbarea implanturilor deja prezente, din varii motive
Ai așteptări realiste, ești optimistă în privința rezultatului
Daca îți dorești sâni mai mari, te pot ajuta cu procedura de augmentare mamară cu implant. Înainte de a apela la chirurgie estetică, însă, îți recomand să te documentezi asupra procedurilor. În cadrul consultului medical, vom discuta deschis despre rezultatul pe care ți-l dorești. Îți voi prezenta fotografii înainte/după ale altor paciente și vom detalia cea mai bună tehnică aplicabilă în cazul tău. Astfel, ne asigurăm că ești 100% sigură că vrei să faci acest pas, că intervenția chirugicală este dorită, sigură, iar recuperarea ta cât mai ușoară.
Despre Consultație
Consultația pentru augmentare mamară înseamnă un dialog deschis și onest între medic și pacient. Rolul meu de chirug estetician este de a te asculta și înțelege întâi de toate care sunt dorințele și așteptările tale privind aspectul sânilor tăi.
Mai exact:
Îți voi pune întrebări structurate pentru a documenta istoricul tău medical și de utilizare de tutun, alcool sau alte droguri. De asemenea, este important ce medicamente sau suplimente iei și dacă ai alergii specifice.
Ulterior, o examinare clinică generală va stabili starea ta de sănătate și prezența eventualilor factori de risc.
Vom discuta în detaliu opțiunile de proceduri, pentru a ne asigura că țintele tale pot fi îndeplinite prin cea mai potrivită tehnică pentru tine.
Voi face măsurători la nivelul sânilor și totul va fi documentat prin fotografii medicale.
Întrucât există mai multe tipuri de implanturi mamare – cel mai frecvent folosit este implantul cu gel coeziv siliconic -, îți voi explica diferențele între acestea și vom alege implantul cel mai potrivit pentru tine.
Urmează recomandarea pentru procedura chirurgicală și discuția despre beneficiile, ținta pentru rezultatul final și riscurile asociate procedurii și potențialele complicații.
Este firesc să ai emoții. Te încurajez ca în cursul consultației să pui cât mai multe întrebări. Vrem să ne asigurăm că toate aspectele legate de procedură îți sunt clare.
Pregătirea pentru procedura de augmentare mamară
Efectuarea analizelor recomandate la consultație
Se ia în continuare medicamentația cronică sau se ajustează în funcție de recomandare
Trebuie să eviți medicamentele care stimulează sângerarea, cum ar fi aspirina și antiinflamatoarele non-steroidiene
Procedura chirurgicală va avea loc în spital în Cluj, sub anestezie generală. Vii pregătită cu obiectele personale, deoarece vei sta internată o noapte
Îți aranjezi transportul de la spital, pentru ziua operației și cea de externare
Etapele procedurii de augmentare mamară
Anestezie generală
Incizia: există mai multe tehnici de plasare a inciziilor, pentru a camufla cicatricea ulterioară. Cele mai frecvent utilizate sunt inciziile în șanțul inframamar, periareolar și transaxilar. În cursul consultației vom discuta acest aspect și vom decide cea mai potrivită tehnică pentru cazul tău.
Plasarea implantului se face prin crearea unui buzunar în spatele sânului, fie dedesubtul sau deasupra mușchiului pectoral
Sutura inciziei se realizează în straturi cu fire resorbabile, iar pe piele se plasează un pansament peste care vei putea face duș
Riscuri și posibile complicații
După ce am trecut prin tot procesul de înțelegere a motivației tale, prin setul de investigații premergătoare unei intervenții, găsirea și prezentarea celor mai potrivite proceduri, rămâne ca tu să iei cea mai bună hotărâre pentru tine. Aici, trebuie să iei o decizie informată după ce pui în balanță toate beneficiile și riscurile asociate cu intervenția dorită. Acordul tău va fi documentat printr-un Consimțământ Informat Al Pacientului.
Riscuri legate de anestezie
Sângerare (hematom)
Modificări de sensibilitate la nivelul mamelonului și sânului
Acumulare de lichid (serom), apariția de țesut cicatricial constrictiv în jurul implantului (contracție capsulară), ruptura implantului, rotirea implantului, asimetria sânilor, extensia sau elongarea pielii
Infecție
Durere persistentă
Cicatrici vicioase, posibilitatea necesității unei proceduri secundare de revizie
Fumatul încetinește vindecarea și crește rata de complicații
Recuperarea după o procedură de augmentare mamară
După operație vei purta o bustieră elastică. Aceasta servește la controlul edemului și susținerea sânilor pe parcursul etapei de vindecare.
Îți voi lăsa un set de instrucțiuni specifice în ceea de privește: îngrijirea plăgilor chirurgicale, medicamentația necesară recuperării și ce activități poți/nu poți face în perioada de convalescență.
Este contraindicat efortul fizic intens. În primele 6 săptămâni este interzisă practicarea sporturilor de orice fel și dormitul pe burtă.
Plăgile chirugicale se vor vindeca în condiții optime în decurs de aproximativ 14 zile. După această perioadă nu mai este necesar să porți pansamente.
Edemul postoperator se resoarbe treptat pe parcursul a mai multe luni. Durata exactă a recuperării variază de la o persoană la alta. La început, sânii sunt edematiați și par foarte mari, însă treptat se dezumflă și căpătă o formă tot mai frumoasă și naturală. În primul an pot apărea modificări la nivelul sânilor, motiv pentru care vei fi evaluată postoperator prin controale regulate.
Deși efectul operației este de lungă durată, acesta nu este definitiv. Procesul de îmbătrânire și fluctuațiile în greutate pot afecta forma și volumul sânilor.
Sânii sunt un simbol al feminității și o trăsătura estetică importantă pentru toate femeile. Dacă îți dorești augmentare mamară, te aștept la consult.
Hai să discutăm!