Îmi doresc să îți fiu alături pe tot parcursul drumului tău către a te simți mai bine cu tine.

De aceea am lăsat răspunsurile la o serie de întrebări uzuale, ca să te poți informa mai ușor. Altfel, mă poți contacta aici și putem vorbi în detaliu.

Unde mă pot programa pentru o consultație?

Colaborez cu clinicile Novia Estetica, Interservisan și Nexus Medica din Cluj-Napoca și Clinica Optisan din Zalău. Ai datele mele de contact aici.

Care este perioada de recuperare după intervenție?

Timpul de recuperare al fiecărei intervenții variază în funcție de complexitatea procedurii, vârsta pacientului și cum reacționează corpul. În mare, te poți aștepta la o vindecare a zonei operate în aproximativ 10-14 zile pentru intervențiile chirurgicale. Însă merită menționat că nu vei avea capacitatea să te implici în activități sportive sau intense din punct de vedere fizic, până la 8 săptămâni.

Cu cât timp înainte trebuie să mă programez pentru operație?

Depinzând de complexitatea operației, ferestrele disponibile pentru intervenție și eventualele pregătiri necesare pentru procedură, aș spune că trebuie luată în calcul o marjă de timp între 2-6 săptămâni.

La cât timp trebuie schimbate implanturile mamare?

Implanturile mamare de generație nouă nu trebuie schimbate decât în cazul în care apar  probleme (contractură capsulară, de exemplu). Altfel, ele pot fi păstrate indefinit. Dacă ai deja implanturi mai vechi, aici depinde foarte mult de tipul de implant și de stilul tău de viață, dar evident vei afla mai multe legate de asta în cadrul unui consult de specialitate.

Care sunt efectele adverse ale unei operații estetice?

Orice intervenție estetică vine cu riscurile și beneficiile ei, iar uneori corpul tău poate reacționa un pic diferit la început. Las mai jos câteva exemple generale, dar pentru mai multe detalii poți consulta pagina relevantă operației vizate, sau mă poți contacta aici.

  • Sângerarea (hematom)
  • Asimetria
  • Riscurile asociate anesteziei
  • Ectropion sau laxitate (pleoapă inferioară)
  • Fotosensibilitate (în cazul chirurgiei feței)
  • Edem și echimoze
  • Infecții
  • Acumularea de lichid (serom)

  • Durerea persistentă
  • Necesitatea unei intervenții secundare

Îmi poți arăta exemple cu rezultatele operațiilor estetice realizate în trecut?

Cu siguranță. În cadrul consultației îți voi arăta fotografii Before & After ale altor paciente care au ales tipul de intervenție estetică pe care ți-l dorești și tu. Vom discuta despre cazul tău specific și îți voi arăta rezultatele pe care le-am obținut în cazuri similare.

La cate verificări trebuie să vin după intervenție?

Depinzând natura intervenției, prima vizită o vei avea după primele 48 sau 72 de ore de la operație. Apoi, s-ar putea să ne vedem mai des în primele 14 zile pentru a schimba pansamentele.Ulterior, te poți aștepta la vizite în lunile 3, 6, 9 și 12, depinzând de ce procedură ai avut.

Există asistență postoperatorie?

După fiecare intervenție pacientul primește un set de instrucțiuni relevante perioadei de recuperare. Îți voi sta la dispoziție în cazul în care ai nelamuriri între vizitele postoperatori.

Ce fel de anestezie va fi folosită?

Pentru proceduri mai puțin extensive, cum sunt spre exemplu blefaroplastia superioară, liposucția cervicală sau labioplastia, poate fi utilizată anestezia locală. Aceasta poate fi combinată cu o ușoară sedare, pentru a asigura confortul pacientei în timpul procedurii. Pentru operații mai extinse și de durată mai lungă, așa cum sunt rinoplastia, liftingul facial, orice operație la nivelul sânilor, abdominoplastia etc., intervenția se desfășoară în condiții optime în anestezie generală. Anestezia locală se folosește pentru a asigura confortul pacientei în perioada postoperatorie.

În cât timp mă pot întoarce la muncă după operația estetică?

De regulă, după o săptămână.

Cum mă pregătesc pentru operația estetică?

Fiecare intervenție poate avea particularități ale rutinei de pregătire. Însă în majoritatea cazurilor trebuie să ții cont de faptul că:

  • Trebuie să nu fumezi cu 7-10 zile înaintea intervenției

  • Să nu fi gravidă sau să alăptezi

  • Eliminarea folosirii asprinei sau altor medicamente specificate cu 1-2 săptămâni înaintea intervenției

  • Hidratare corespunzătoare în ziua premergătoare operației

  • O rutină de îngrijire facial riguroasă (relevantă chirurgiei feței)

  • Să îți organizezi transportul dinaintea operației și după aceasta

Pentru mai multe detalii despre cum te poți pregăti pentru o intervenție anume, poți consulta pagina de servicii medicale sau mă poți întreba direct pe mine, aici.